• header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Wie zijn wij?

Contactclowns

Ik ben Ray Biemans, oprichter van deze organisatie. Ik werk als professioneel Contactclown. Ik vind het inspirerend hoe mijn clown, en nu ik zelf ook, zich voortdurend aanpast aan een veranderende wereld en toch iets tijdloos creëert. Dat doe ik door mijn zintuigen te beroeren, want die veranderen niet. Missie
Onmogelijkheden omzetten in mogelijkheden door middel van spel in het contact. Mensen verwonderen, vermaken, en hen doen beseffen waar hun mogelijkheden liggen. Dat is wat ik doe.
Ik probeer anderen uit hun isolement te halen, perspectief te bieden en deel te laten hebben aan het leven.
 
Onze motivatie

Clownerie en spelen is voor mij een fijne en goede vorm om contact te maken. Dat geeft me voldoening. Deze voldoening bij het spelen bestaat uit wezenlijk contact en erkenning ervaren. Zo lever ik bij de mensen een bijdrage aan hun welzijn en de kwaliteit van leven. Dat geeft vreugde en plezier in het spel zonder uitkomst. Want er is geen glorie voor je, maar echte ontmoeting met de ander.
Spelen met mijn eigen mogelijkheden en die van de ander. Ik heb er plezier in om contact te maken, waardoor warmte, plezier en verwondering kunnen ontstaan. Soms is het brengen van één moment van verlichting het hoogst haalbare. Maar dat is voor sommigen al heel wat. En vanuit dat korte moment volgt er vaak meer: ontspanning, tevredenheid, een lach. In alle gevallen, bij alle mensen, probeer ik met mijn komst een gevoel van geluk of verbondenheid over te brengen.
 

Onze aanpak

Ik bespreek de persoonlijke voorkeuren en kijk waar eventueel extra individuele aandacht kan worden gegeven. En sluit aan bij de ander en speel met wat de ander nodig heeft.
In mijn spel speel ik op een persoonlijke en creatieve manier met improvisaties die vooral gericht zijn op interactie met de bewoners. Dit werkt verrassend en kan vrolijk zijn!

Opdrachtgevers

Toneel academie Tirgu Mures Roemenië Avans Hogeschool
Associatie voor Coaching STG Geldrop Cultureel
Flora Holland Vahlkamp
Varendonckcollege Someren P v/d A Helmond
Philadelphia Zorg Instellingen Beekmans & van de Ven
OJC DE werf in Sint Oedenrode Berkenheuvel in Geldrop
O-Leng in Helmond Gemeente Cranendonck
Gemeente Someren ROC Ter Aar in Helmond
Hogeschool Utrecht De Lachende Zon
Afke Westdijk Hutten Catering
Stichting Zonnehuizen Stenia
en Veldheim in Zeist
Raaylandcollege
OCGH advies Fontys Tilburg
Fontys Eindhoven Reinders Oisterwijk
Vrije School Eindhoven ZMLK Eindhoven
HolaPress Communicatie STG Geldrop Cultureel
Amvane Consultancy Claassen Advokaten