• header
  • header
  • header
  • header
  • header
  • header

Clownsopleiding ContactClown


De basisopleiding  De Speelse Clown en De Speelse Mens

Het doel van de basisopleiding is meer vrijheid in je werk en je persoonlijk leven te creëren. Je verlegt grenzen en ontdekt nieuwe kanten in jezelf. Als clown is het belangrijk dat je kunt spelen met wie je bent, van daaruit contact maakt. Doel is ook je zintuiglijke waarneming en je intuïtie te verfijnen, zodat je goed aan kunt sluiten. Je wordt geraakt, je reageert, je voelt warme zorgzaamheid. Je wordt met grotere intensiteit gewaar wat er om je heen gebeurt’

De clown straalt plezier uit en heeft de bereidheid om overal `JA` op te zeggen en om mee te gaan in datgene waartoe hij wordt uitgenodigd. De clown is een uniek wezen, onbevangen, levend in het hier en nu. Zijn humor ontstaat door de wijze waarop hij met zijn situatie omgaat. De clown is zonder vooroordelen, zonder doel, eerlijk, echt en nieuwsgierig. De clown heeft de openheid van een kind.

Wat gaan we doen?

1. Waarnemen
Door te kijken, door je bewust te zijn van het waarnemen, geef je de ander en jezelf veel bagage om er iets mee te doen. Hierdoor wordt de samenwerking vergroot en kun je met meer openheid met elkaar omgaan. Zowel de individualiteit als samenwerking is erbij gebaat.

2. Contact maken met jezelf en de ander

Je zelf in beweging zetten via spel. Hierdoor ontdek je je eigenaardigheden, word je ervan bewust wat het is dat je vertrouwen geeft. Je ontdekt en ervaart structuur. 

3. De kunst van het luisteren naar jezelf en luisteren naar de ander

Door te luisteren naar jezelf kom je meer in contact met jezelf.
Je leert open te staan voor wat er op dat moment is. Je wordt zichtbaar en raakbaar. Je accepteert jezelf. Daardoor beleef je intenser wat er is en word je opener en natuurlijker. Je laat dit zien aan de ander. Je wordt ook bewust van de mogelijkheden van jezelf en de ander. Er is moed voor nodig om deze stappen te zetten. Deze stappen zetten geeft je echter vertrouwen en onderscheidt je. Door het doel voor ogen te houden werk je aan je verlangens en wensen.

4. Verbeeldingskracht en creativiteit 

Verbeeldingskracht en creativiteit ontstaat uit de bijzondere kleine momenten. Elk moment kan creatief zijn wanneer we de wereld ervaren als een open en onmetelijke ruimte. Dit kunnen we bereiken door ons steeds te oefenen in het vermogen onze eigen belevingswereld te ontstijgen. En dat doet de contactclown. En jij ook straks meer en meer. Dat geeft plezier en voldoening.

5. Verwondering en verlangen wekken

Kleur geven om gedreven en gemotiveerd te spelen. Je stelt je open voor het onbekende. Het spelen geeft zin, voldoening en betekenis aan wie je bent.


Voor wie is deze opleiding?

Ben je mantelzorger, vrijwilliger, werkzaam in de zorg, en wil jij meer voldoening en vertrouwen in je leven kom dan naar de basis opleiding. Je kunt de basisopleiding in een groep volgen maar ook alleen of in tweetal.Wanneer en Waar

De opleidingen worden gegeven in Aarle-Rixtel en Zwolle van 10.00 uur tot 16.00 uur

Adres Zwolle: Radewijnsstraat 1, 8022BG Zwolle.

Datums Zwolle 6 januari, 20 januari, 3 februari, 17 februari, 2 maart 2024.

Adres Aarle-Rixtel: School De Driehoek, Schoolstraat 1b, 5735CG Aarle-Rixtel.

Datums Aarle-Rixtel: 13 en 14 januari, 28 januari, 11 februari, 25 februari 2024. 
 

Kosten

Kosten vijfdaagse basisopleiding € 775,00

Opgeven en informatie bij Ray Biemans, coach, directeur jaaropleidingen voor Contactclown.
 

Bedrijfsgegevens

Opleidingsinstituut voor Contactclown
Brabantlaan 40, 5735 KA Aarle-Rixtel
info@raybiemans.nl
0612577006
kvk 1723996